Заместник министър-председателят и министър на вътрешните работи Иван ДемерджиевИван Демерджиев е

...
Заместник министър-председателят и министър на вътрешните работи Иван ДемерджиевИван Демерджиев е
Коментари Харесай

Министър Демерджиев към Илва Йохансон: Нужни са ни технически средства и високопроходими автомобили за границата

Заместник министър-председателят и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев  Иван Демерджиев Иван Демерджиев е юрист с над 20 години опит.   Роден е през 1975 година в Пловдив. През 2001 година и заместник-министърът на вътрешните работи Моника Димитрова Бийчър участваха във Втората министерска конференция за ръководство на границите в Атина.

По време на конференцията вицепремиерът организира среща и с комисаря по вътрешни работи Илва Йохансон. На нея още веднъж бе разисквана нуждата от в допълнение финансиране в региона на ръководството на границите. Министър Демержиев акцентира като цели обезпечаването с механически средства и задоволително високопроходими коли за наблюдаване по границата. От страна на Европейска комисия бе изразена подготвеност за оказване, както на финансова, по този начин и на техническа помощ, в това число и с поддръжката на Агенцията за гранична и брегова защита (Фронтекс). Предстои изпращане на механически екип на Европейска комисия в най-скоро време за оценка на потребностите, оповестяват от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

Министър Демерджиев организира среща и с госпожа Ая Калная, и.д. изпълнителен шеф на Фронтекс. Беше дадена висока оценка на съдействието сред България и европейската организация за гранична и брегова защита. Вътрешният министър насочи покана за посещаване в България на новия изпълнителен шеф, господин Ханс Лайтенс, който встъпва в служба на 1 март.

В рамките на конференцията вицепремиерът изведе ръководството на външните граници като основен фактор за противопоставяне на незаконната миграция и сигурността на Европа. Подчерта, че преградните уреди са работещ модел за предварителна защита на миграционните потоци. Необходимо е и обезпечаването на надеждни механически средства, подобаваща инфраструктура и задоволителни човешки запаси, с цел да се реализира дейно ръководство на границите. Важно изискване за това е европейското финансиране, както и поддръжката на Фронтекс и останалите държави-членки.



Вицепремиерът постави акцент и върху потребността от дейно противопоставяне на съпътстващата миграцията престъпност. Нелегалната миграция доста бързо се трансформира в печеливш бизнес за незаконните мрежи. Свидетели сме на разрастването на контрабандата на хора, придружена от все по-чести прояви на принуждение и загуба на животи. Необходимо е усилване на съдействието с страните и европейските организации, защото незаконните мрежи работят всеобхватно по задачите миграционни направления.

България поддържа Съвместно изказване на министрите от присъединяване в конференцията.

В рамките на конференцията министър Демерджиев организира среща с представителите на Гърция, Румъния, Австрия и Нидерландия за разискване на идните стъпки за реализиране на позитивно решение за приемане на България и Румъния към Шенген.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР